Ако търсиш свобода, отиди в планината

В хода на забързаното ежедневие всеки жадува да си даде почивка от шума и насъбралите се стрес и умора. Това е съвсем естествен човешки порив да се потърси и намери свобода. Безспорно такова място си остава единствено и само планината. Планината ни дава свобода и онова необятно пространство, запълнено от естествения шум на гората. И където времето е спряло, и където проблемите някак изчезват.

Звукът на планината и всяка глътка въздух са толкова различни, че няма как да не се откъснеш от реалността. Там забелязваш всичко- песента на птиците, стъпките и дирите на животните. Всеки облак, всяка тревичка и камъче.

Ако търсиш свободата, отиди в планината. Единствено там, никой и нищо не може да ти попречи да видиш изгрева или залеза. Единствено там можеш да се разходиш по нейното било и  с поглед  да докоснеш и назовеш други планини и върхове. Само така душата може да се почувства свободна и неограничена.

Всяко изживяване в планината носи нещо ново и неочаквано. Носи светогледа  за процесите в природата, за връзката ни с нея, вдъхновява да надскочим себе си и да се впуснем към нови хоризонти. И всеки път е различен, защото всеки сезон носи своя заряд и нюанси.

Затова не се колебайте да потърсите късче свобода в планината. Зимата я прави още по- дива и вълнуваща!