Витоша приема елита на планинското колоездене през уикенда

На 7, 8 и 9 октомври ще се проведе четвъртото поредно издание на традиционното събитие за закриването на вело сезона във Витоша – Home Mountain Bike Cup.

 
Тази година освен зрелищното състезание по спускане, организаторите са решили да разширят формата на събитието, като добавят още една дисциплина – Корскънтри Олимпик.

 
Надпреварите ще се проведат тази събота и неделя над квартал Драгалевци и в района на Драгалевския лифт.

 
Участниците в дисциплина кроскънтри ще трябва да се справят с 3-километров кръгов маршрут през пресечен терен, по-който ще се правят определен брой обиколки в зависимост от състезателната категория. Състезанията са отворени и всеки, който смята че има необходимите умения и иска да се включи .

 
При спускането участниците ще мерят сили по 2-километровото скоростно трасе в района на Бай Кръстьо-Драгалевци, което ще изпита уменията на състезателите с множество камъни, корени, стръмни отсечки, скокове и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

 
За всички победители в отделните категории има подготвени много примамливи награди.

 
По традиция освен състезателната част в дните на Home Mountain Bike Cup се случват още няколко интересни събития. В петък вечер (7.10) от 20:00 ч. ще бъде организирана фото-изложба с избрани кадри от миналото и настоящето на родната вело сцена. След изложбата събитието ще продължи с парти за закриването на вело сезона – мястото е Бар 75.

 
Прогнозата за уикенда е за слънчево и тихо време, а организаторите приканват всички жители и гости на столицата да прекарат един зареждащ уикенд в планината и да споделят емоциите от едно от най-интересните и очаквани вело събития за годината.

 
Ето какво включва програмата:

 
7 октомври, петък
12:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела;
14:00 – 17:00 – Регистрация състезание „Спускане”;
20:00 – Откриване на фото изложба;
21:00 – Парти /Бар 75, бул. Васил Левски 75/;

 

8 октомври, събота
9:00 – 12:00 – Регистрация DH и XCO
9:30 – 16:30 – Тренировка DH и ХСО
17:00 – Техническа конференция /долна станция на Драгалевски лифт/

 

9 октомври, неделя
8:00 – 10:00 Раздаване стартови номера XCO /Плажа, кв. Драгалевци/
9:30 – 11:00 – Тренировка DH
11:00 – ХСО Старт 1
11:30 – Квалификация DH
13:00 – ХСО Старт 2
14:30 – Финали DH
Награждаване

 

Регистрация за участие може да направите тук: http://www.conceptcreative.org/hmbc