“Научи се да караш ски” 2014 приключи

Този петък (28-ми март 2014 г) приключва шестото издание на програмата “Научи се да караш ски”. Тя ще бъде закрита официално на Боровец.

През последните два месеца 2384 деца от първи до четвърти клас се качиха за първи път на ски и получиха ценни уроци от специалистите в Боровец, Банско, Витоша,  Пампорово и парк “Родопи”.

По време на закриването в Боровец ще вземат участие 60 деца, представители на 6 училища от Самоков и Долна баня. Най-добрите състезатели в надпреварата ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско през пролетната ваканция. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и 2-дневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в Боровец.

Финалните състезания и награждаването на призьорите на Боровец ще бъдат на писта “Иглика” от 10,00 до 11,30 часа.

Организаторите са помислили за за медиите, които искат да отразят закриването на програмата. Автобусите за журналисти ще тръгнат от паркинга на  сектор “А” на стадион “Васил Левски” в 9,00 ч на 28-и март.

Както писах и по-рано програмата „Научи се да караш ски” е съвместна инициатива на Българска федерация ски, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, науката и младежта, чрез Регионалните инспекторати по образование София-град, София, Смолян, Благоевград и Пловдив.