Сезонът на Витоша свърши преждевременно заради коронавируса

Зимният сезон на Витоша свърши преждевременно. 16-и март бе последният ден, в който можеше да се карат ски в планината. Причината, както всички знаем, е свързана с мерките срещу коронавируса.

“Във връзка с обявеното от правителството на Република България извънредно положение в страната, и с оглед предприемането на всички зависещи от нас мерки за запазване здравето на нашите гости и служители, ръководството на “Витоша ски” АД взе решение за преустановяване на всички дейности, считано от 17 март 2020 г”, обявиха от “Витоша ски” на официалната си страница и призоваха да си останем вкъщи.

Спешните мерки не засегнаха само скиорите, но и всички, които искат да прекарат време в планината. Спрени бяха и автобусите до Витоша, за да няма струпване на много хора, както се случи в събота (21 март), когато времето бе слънчево. Затова се въведоха и по-строги ограничения.

Един от подходите към “Златните мостове” бе блокиран от Общинска полиция.

Подобни постове има на още четири места, от които може да се стигне с автомобил в планината. Отделно има комбинирани патрули със СДВР, разположени в началото на туристическите пътеки, които не допускат гражданите решили да се отдадат на пешеходен туризъм.