С деца на планина

Ако малък Сечко е решил да ни изненада с още малко сняг, то разходките в планината са добра възможност за семейните разходки. Зимата все още не е приключила. И докато този сезон ни дава свеж въздух и пухкав сняг, то отново можем да се доверм на зимните разходки и преходи. С други думи с деца на планина.

Не малка част от родителите, обаче не знаят кога е най-сигурно да заведат в планината по- малкте членове на семейството. Често в студените дни родителите избират детските кътове или площадки вместо да се престрашат да заведат децата в планината. Затова на помощ идват няколко съвсем елементарни съвета, които не биха лишили децата от това зимно удолоствие. Ако става въпрос за бебета и малки деца кенгурото върши страхотна работа, когато за час два бихме могли да гидарим с глътка чст въздух. Топлият гащеризон, шал, шапка и ръкавци са неразделна част от екипировката. Не трябва да се пропуска и слънцезащитен крем, както и крем против студ. И разбира се разходката няма да бъде разходка без любимата шейна. Това определено носи радост в очите на децата.

Естествено, родителите винаги трябва добре да планират началната, междинната и крайната точка на прехода, когато са с малки деца. И да избират по-къси маршрути. Все пак трябвада се съобразяват и с издръжлвостта на децата. Винаги трябва да се планира и местенце за отдих, където може да се изпие чай или похапне топла супа.

Витоша предлага чудесна възможност за това, особено по пътеките около хижа Алеко и Ветровала.Възползвайте се, това може да е следващата възможност за добре прекарани почивни дни през следващия уикенд.