Безплатни автобуси за колоездачи и пешеходци до Витоша

Въпреки че това лято не е така топло, това няма да ни спре всяка събота и неделя да покоряваме Витоша!  Тези дни дойде и добрата новина за всички колоездачи и планинари! След истинския скандал преди време, когато автобусите отказваха да качват велосипедисти до Алеко, Симеоново и Драгалевци, ето, че има решение.

Веригата супермаркети LIDL откри безплатни автобусни линии, специално предназначени за колоездачи и пешеходци. Те ще се движат цяло лято, събота и неделя, в периода 5-ти юли – 28 септември 2014 г, както и по време на официалните празници.

Автобусните линии на LIDL са две – една специално за колоездачи и една за пешеходци.

Така наречената „Зелена велолония ВелоВитоша“ е само за хора с колела и е по дестинацията Хладилника – Алеко. Слоганът й е „Ние те караме, ти се спускаш“. Началото й е от спирка в кв. Хладилника, след това рейсовете спират на Бай Кръстьо, а последната спирка е до хижа Алеко. Първият автобус по Зелената велолония тръгва към Витоша в 8:20 ч., а  вторият – в 10:30 ч..

За туристите, които ще се отправят пеш към планината също има превоз. Тяхната автобусна линия също е безплатна, но маршрутът е друг. Рейсовете тръгват от стадион Васил Левски с междинна спирка на Дендрариума, а крайна е на Златните мостове. Рейсовете ще се движат двопосочно. Първият автобус тръгва от стадиона в 8 ч. и в 9 ч. сутринта. Обратно от Златните мостове може да го хванете в 16 и в 17 ч.

Това не е първата подобна инициатива на LIDL. Веригата магазини организира безплатен превоз до Витоша за четвърта поредна година. По техни изчисления за трите години досега от безплатните автобуси са се възползвали над 25 000 човека.