С лифт до Черни връх през лятото

Лифтовете до Черни връх вече работят и през лятото. Софиянци могат да ползват откритите лифтове Лале 1 и 2. Така, за да се качите до Черни връх ще трябва да ходите само около 30-40 минути. Както и в предишните години, работи и Симеоновският лифт.

Все повече хора посещават Витоша през лятото, а желаещите да покорят Черни връх през почивните дни са хиляди. Затова собствениците на съоръженията решиха да подновят вече позабравевната традиция – Лалето да работи и през лятото.

„Колегите от лифтовото стопанство положиха изключителни усилия, за да приспособят рампите на тези лифтове да са годни и за пешеходци, тъй като знаете тези лифтове през годината основно са използвани за ски туризъм“, казва Радослв Реев, ръководител техничеки съоръжения “Витоша ски”.

А апелът към туристите е да съхраняват всички отпадъци в раницата си и да спазват правилата за безопасност на лифта. Той ще се движи на ниската скорост, което ще позволи и на по -възрастни хора и деца също да го използват. За тези, които искат да използват Симеоновския лифт и Лалето, ще има комбинирани билети, намаления ще има и за семейства.

Лифтовете ще работят само в събота, неделя и в празничните дни. И не забравяйте – последното слизане от горната станция на Симеоновкия лифт е в 17:30 ч.